ChristenUnie Altena tegen gasboringen Waalwijk

header-gas.png
cuprofiel.jpg
Door ChristenUnie Altena op 12 november 2018 om 09:42

ChristenUnie Altena tegen gasboringen Waalwijk

De ChristenUnie in Altena wil zo snel mogelijk naar duurzame energiebronnen, en daarin passen geen nieuwe gasboringen of fracking. Ook niet in het gasveld in Waalwijk, wat deels onder Drongelen doorloopt. De ChristenUnie wil zo snel mogelijk van het gas af. Ook de gemeenteraad van Aalburg en de provincie Noord Brabant hebben zich eerder unaniem uitgesproken tegen boring naar schaliegas en fracking.

Besluit minister
In Nederland is het winnen van delfstoffen geregeld in de mijnwet. De vergunningen voor gaswinning en het toezicht op de winning wordt gedaan door ministerie van economische zaken. Gemeenten mogen een zienswijze/reactie geven op de vergunning maar hebben geen besluitrecht.

Ondanks dat we geen besluitrecht hebben is het belangrijk om als nieuwe gemeenteraad Altena de motie van Aalburg tegen nieuwe boringen en fracking nogmaals vast te stellen om onze bezwaren te onderstrepen en om deze ook in Den Haag kenbaar te maken.

Deel dit bericht

Labels: ,