Berichten geschreven door ChristenUnie Altena

 1. Drongelen
  cuprofiel.jpg
  Door ChristenUnie Altena op 10 mei 2022

  ChristenUnie Altena stelt schriftelijke vragen over verkeersveiligheid Drongelen

  ChristenUnie Altena heeft signalen ontvangen van lokale bewoners in Drongelen dat op de weg naar de pont Bergse Maas regelmatig veel te hard gereden wordt. Daarom heeft ChristenUnie Altena hier schriftelijke vragen over gesteld aan het college.

  Lees verder

  Labels:

 2. Afscheid Marjan van der Meij
  cuprofiel.jpg
  Door ChristenUnie Altena op 30 maart 2022

  ChristenUnie raadslid Marjan van der Meij neemt afscheid van de raad

  Gisteren 29 maart heeft ChristenUnie raadslid Marjan van der Meij afscheid genomen van de gemeenteraad. Marjan mocht bijna 8 jaar lang raadslid zijn, eerst 4 jaar lang voor de oude gemeente Woudrichem en daarna 3,5 jaar voor de gemeente Altena.

  Lees verder
 3. Groepsfoto kandidaten klein
  cuprofiel.jpg
  Door ChristenUnie Altena op 17 maart 2022

  Bedankt voor uw stem!

  ChristenUnie Altena heeft 2.937 stemmen mogen ontvangen. We zullen de komende periode weer met 4 zetels in de raad mogen plaats nemen. Wij zijn dankbaar voor uw vertrouwen en uw stem. De komende jaren zullen wij aan de slag gaan om samen te bouwen aan Altena!
  Lees verder

  Labels:

 4. Gezinshuis
  cuprofiel.jpg
  Door ChristenUnie Altena op 10 maart 2022

  ChristenUnie Altena dient motie in voor het behouden van zelfstandige gezinshuizen en ambulante kleine zorgaanbieders

  In de laatste raadvergadering van deze politieke periode heeft de ChristenUnie Altena een motie ingediend om er voor te zorgen dat zelfstandige (jeugd)zorgaanbieders en gezinshuizen binnen onze regio (West Brabant Oost) de mogelijkheid blijven behouden om individueel in te schrijven bij de komende aanbestedingsronde.

  Lees verder

  Labels:

 5. Dozenactie
  cuprofiel.jpg
  Door ChristenUnie Altena op 7 maart 2022

  Samen bouwen aan Altena is meer dan bouwen, bouwen, bouwen!

  Goed wonen is zonder twijfel één van de belangrijkste thema’s van dit moment. Hoewel de ChristenUnie in de afgelopen raadsperiode succesvol heeft gepleit voor behoud van openbaar groen in de kernen, aandacht voor alternatieve woonvormen en betrokkenheid van inwoners bij de nieuwe omgevingsvisie, is de druk op de woningmarkt momenteel enorm.

  Lees verder
 6. prayer
  cuprofiel.jpg
  Door ChristenUnie Altena op 4 maart 2022

  Gebed voor de verkiezingen

  Op dinsdag 8 maart organiseert ChristenUnie Altena twee gebedswandelingen in Almkerk en Werkendam. Tijdens deze wandelingen zullen we op een aantal momenten stilstaan om te bidden voor zorginstellingen, scholen en kerken in onze gemeente, de gemeenteraadsverkiezingen en natuurlijk ook voor de politieke situatie in ons land en de wereld zoals voor de oorlog in Oekraïne maar ook situaties als (christen)vervolging in Noord-Korea, Afghanistan en Somalië.

  Lees verder

  Labels:

 7. Bezoek Carola Schouten
  cuprofiel.jpg
  Door ChristenUnie Altena op 19 februari 2022

  Werkbezoek Carola Schouten aan Lunchroom ‘je KANS’ in Veen

  Zaterdagmiddag 19 februari heeft minister Carola Schouten (Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen) een bezoek gebracht aan Lunchroom  'je KANS' in Veen. Tijdens het bezoek werden er door de minister en een aantal ChristenUnie-kandidaten pannenkoeken met ijs klaargemaakt voor de medewerkers en initiatiefnemers van ‘je KANS’ om hen op deze manier in het zonnetje te zetten!

  Lees verder

  Labels:

 8. Presentatie verkiezingsprogramma
  cuprofiel.jpg
  Door ChristenUnie Altena op 29 januari 2022

  ‘Samen bouwen aan Altena’ – ChristenUnie Altena presenteert verkiezingsprogramma

  'Samen bouwen aan Altena' is de titel van het verkiezingsprogramma van ChristenUnie Altena, dat op donderdag 27 januari werd gepresenteerd. We kiezen vier speerpunten voor de komende periode: 1. Samen bouwen aan goed wonen, leren en werken; 2. Samen bouwen aan goede zorg voor elkaar; 3. Samen bouwen aan een duurzame toekomst en 4. Samen bouwen aan een dienstbare overheid. 

  Nicolette van Andel van de Hartenjager in Giessen nam het eerste exemplaar in ontvangst uit handen van ChristenUnie- lijsttrekker Anne Duizer.

  Lees verder
 9. €50
  cuprofiel.jpg
  Door ChristenUnie Altena op 22 december 2021

  Ook minima profiteert van €50 afspraak

  Onlangs heeft de gemeenteraad besloten om een deel van het overschot op de begroting te compenseren aan de inwoners van de gemeente Altena. In de praktijk zal dit gebeuren door de belastingen op afval in 2022 eenmalig met €50 te verminderen.

  Lees verder

  Labels: ,

 10. Groepsfoto kandidaten
  cuprofiel.jpg
  Door ChristenUnie Altena op 20 november 2021

  ChristenUnie Altena presenteert kieslijst met ervaren kandidaten en nieuwe gezichten

  Afgelopen donderdag 18 november jl. heeft ChristenUnie Altena haar kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 vastgesteld. De lijst zal worden aangevoerd door Anne Duizer uit Giessen. Anne is sinds 2014 raadslid en zal voor de eerste keer de lokale lijst van de ChristenUnie aanvoeren. Anne neemt een ruime ervaring mee in ruimtelijke ordening en woningbouw, één van de belangrijke thema’s voor de komende raadsperiode.

  Lees verder