ChristenUnie Altena dient motie in voor het behouden van zelfstandige gezinshuizen en ambulante kleine zorgaanbieders

Gezinshuis
cuprofiel.jpg
Door ChristenUnie Altena op 10 maart 2022 om 15:40

ChristenUnie Altena dient motie in voor het behouden van zelfstandige gezinshuizen en ambulante kleine zorgaanbieders

In de laatste raadvergadering van deze politieke periode heeft de ChristenUnie Altena een motie ingediend om er voor te zorgen dat zelfstandige (jeugd)zorgaanbieders en gezinshuizen binnen onze regio (West Brabant Oost) de mogelijkheid blijven behouden om individueel in te schrijven bij de komende aanbestedingsronde.

Met de nieuwe aanbestedingsplannen dreigen lokale gezinshuizen en zelfstandige ambulante zorgaanbieders gemangeld te worden door de regels rondom een Europese aanbesteding waar enkel grote aanbieders nog een kans maken. “Het kan wat de ChristenUnie betreft niet zo zijn dat waardevolle lokale zorg voor kinderen in de knel op de tocht zou komen te staan door schaalvergroting en aanbestedingsregels aldus ChristenUnie raadslid Hennie Schermers.

In de motie die de ChristenUnie met steun van CDA, AL, SGP, PA en VVD heeft ingediend wordt het college opgedragen de aanbestedingsplannen te herzien zodat kleinschalige zorgaanbieders en gezinshuizen individueel kunnen blijven deelnemen aan de aanbesteding. Daarnaast spreek de motie uit dat er voor kleinschalige jeugdzorg zoals de lokale gezinshuizen een status aparte moet worden gecreëerd in de aanbestedingsregels zodat deze belangrijke lokale zorginitiatieven ook in de toekomst gewaarborgd blijven.

Deel dit bericht

Labels: