ChristenUnie Altena wil coronageld blijven gebruiken voor hulp aan verenigingen en bedrijven

helping
cuprofiel.jpg
Door ChristenUnie Altena op 20 oktober 2021 om 11:08

ChristenUnie Altena wil coronageld blijven gebruiken voor hulp aan verenigingen en bedrijven

Net als alle andere gemeente in Nederland heeft ook de gemeente Altena extra middelen uit Den-Haag gekregen om de effecten van corona tegen te gaan. Dit geld is bedoeld voor het ondersteunen van ondernemers, verenigingen, onderwijs en de zorg. Een deel van het geld is gelabeld en een deel van dit geld mag de gemeente vrij besteden. Tijdens de raadsvergadering van 19 oktober jl. heeft de ChristenUnie samen met Progressief Altena een voorstel ingediend om dit “vrij te besteden deel” te labelen voor ondersteuning van ondernemers, verenigingen, onderwijs en de zorg.

De ChristenUnie vind dat het college hard heeft gewerkt aan een mooi pakket van hulpmogelijkheden. Echter is er nog een pot van €140.000,- over waar geen plannen voor zijn gemaakt. In het voorstel van het college worden er nu een aantal zaken genoemd waar dat geld naar toe zou kunnen, die niet aan corona zijn verbonden, zoals het opknappen openbare ruimte.

Omdat we nog midden in de corona zitten, en de landelijke hulp wordt afgebouwd, vindt de ChristenUnie het verstandiger om dit geld gereed te houden voor onvoorziene hulpvragen die veroorzaakt worden door de corona-situatie. Wat de ChristenUnie betreft zou dit moeten tot medio 2022, als het geld na deze periode niet gebruikt is waar het voor bedoeld is kan er altijd nog een andere bestemming voor worden gezocht. 

Het amendement wat de ChristenUnie en Progressief Altena hier over indiende kreeg tijdens de raadsvergadering van 19 oktober jl. geen meerderheid. Een motie van het CDA die oproept het geld specifiek te gebruiken voor sociale ondernemingen haalde het, mede dankzij de ChristenUnie wel, op deze manier blijft het potje van € 140.000,- wel beschikbaar als coronasteun maar wel specifieker dan de ChristenUnie voor ogen had.

Labels: ,