Schriftelijke vragen ChristenUnie over aanrijtijden politie

header-politie
cuprofiel.jpg
Door ChristenUnie Altena op 7 augustus 2018 om 09:59

Schriftelijke vragen ChristenUnie over aanrijtijden politie

De ChristenUnie maakt zich zorgen over de aanrijtijden in Aalburg van de politie bij spoedmeldingen. Reden om schriftelijke vragen in te dienen over de recente cijfers. De afgelopen jaren is er meerdere keren door diverse fracties, waaronder die van de ChristenUnie, aandacht gevraagd voor de aanrijtijden in onze gemeente van de politie.

Recent is er berichtgeving geweest over de aanrijtijden van het afgelopen jaar van de politie in diverse media, waaronder het Brabants Dagblad.

https://www.bd.nl/aalburg/in-aalburg-kwam-de-politie-dit-jaar-vaak-te-laat-bij-spoedmeldingen-in-tilburg-was-ze-juist-heel-snel~ad94ae23/

De verslechtering in aanrijtijden is teleurstellend en als ChristenUnie fractie maken we ons zorgen over de aanrijtijden. Zeker omdat het al meerdere jaren speelt.

Reden om de volgende schriftelijke vragen in te dienen bij het college van B & W ;

  1. Bent u bekend met de reactietijden bij spoedmeldingen van de politie voor de Gemeente Aalburg?
  2. Deelt u onze zorg dat het percentage (54%) dat op tijd komt opnieuw veel te ver onder de norm (90%) ligt?
  3. Wilt u deze zorg overbrengen aan de politie en in gesprek gaan om tot concrete oplossingen te komen?
  4. Op 1 januari zal Aalburg opgaan in de nieuwe gemeente Altena. De buurgemeenten Woudrichem en Werkendam scoren hoger, waardoor het probleem voor 'Altena'  minder urgent lijkt, en de cijfers voor Aalburg niet meer inzichtelijk zullen zijn. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we ook het Aalburgse deel goed kunnen blijven monitoren en verbeteren, juist omdat het verschil op dit punt tussen de gemeenten zo groot is?

Deel dit bericht

Labels: ,