CU presenteert top 10 kieslijst herindelingsverkiezingen.

header-top10
cuprofiel.jpg
Door ChristenUnie Altena op 16 maart 2018 om 09:56

CU presenteert top 10 kieslijst herindelingsverkiezingen.

Tijdens de ledenvergadering van woensdag 15 maart jl. is de top 10 van ChristenUnie kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 november 2018 vastgesteld. Wijnand van der Hoeven, op dit moment wethouder in de gemeente Aalburg, is met unanieme stem verkozen tot lijsttrekker. Op plaats twee staat Marjan van der Meij - Schouten uit Woudrichem.

De plaatsen drie en vier worden bezet door de huidige fractievoorzitter in Woudrichem Anne Duizer en het Werkendamse raadslid Wim Holster. Raadslid en fractievoorzitter Cees Nieuwenhuizen uit Veen staat op de vijfde plaats. Raadslid Hennie Schermers uit Werkendam staat op plaats zes.
De plaatsen 7 t/m 10 worden ingevuld door Caroline van Tilborg – Kant uit Rijswijk, Pieter van Dueren den Hollander (Meeuwen), Peter Boogaarts (Dussen) en Hermen Vreugdenhil (Nieuwendijk). Caroline van Tilborg en Peter Boogaarts zijn op dit moment burgerraadslid in respectievelijk Woudrichem en Werkendam. Pieter van Dueren den Hollander is raadslid in Aalburg. Hermen Vreugdenhil is raadslid in Werkendam en daarnaast lid van Provinciale Staten van Noord-Brabant.

“Met het vaststellen van de deze kieslijst maken de leden van onze kiesvereniging een duidelijk keus voor een ervaren maar ook zeer herkenbare fractie met lokaal zeer betrokken mensen”. Aldus bestuursvoorzitter Machiel Verdoorn. “We zijn ontzettend blij dat Wijnand de lijst wil aanvoeren. Als kundig wethouder, betrokken mens en politicus laat hij zien waar de ChristenUnie voor staat!”

Lijsttrekker Wijnand van der Hoeven reageert: “Het is goed om te zien dat we met zo’n mooie ervaren club aan de slag mogen gaan om het ChristenUnie geluid te vertolken. Christelijke politiek die draait om Gods Woord, rechtvaardigheid, goede omgang met de schepping, zorg voor de naaste en oog voor de belangen en eigenheid van elk dorp.” Dit mogen geen loze woorden zijn maar moeten we in de campagne maar vooral de komende vier jaar laten zien in wat we doen en de keuzes die we maken! Van der Hoeven laat weten het erg belangrijk te vinden om als ChristenUnie fractie met de inwoners van alle 21 kernen in gesprek te blijven.

Het bestuur heeft de keuze gemaakt om het vaststellen van de kieslijst op te splitsen in twee delen. In de top 10 die nu is gepresenteerd staan de mensen die de komende vier jaar de ChristenUnie fractie zullen vormen. De komende maanden zullen de plaatsen 11 t/m 30 ingevuld worden met actieve en betrokken mensen uit de regio. Deze mensen zullen de komende 4 jaar de fractie adviseren en voorzien van input vanuit alle kernen die Altena rijk is.

Deel dit bericht

Labels: ,