ChristenUnie maakt zich zorgen over leerlingenvervoer

ChristenUnie (1080 x 540 px) (1).png
Hennie
Door Hennie Schermers op 6 september 2023 om 10:30

ChristenUnie maakt zich zorgen over leerlingenvervoer

De fractie van de ChristenUnie heeft schriftelijke vragen gesteld over het leerlingen vervoer in de gemeente Altena. Al langere tijd bereiken de fractie signalen van ouders dat dit niet goed verloopt. Kinderen die het nodig hebben om naar een school voor speciaal basisonderwijs te gaan zitten geregeld te lang thuis omdat het vervoer niet geregeld is.

Ouders moeten het leerlingevervoer voor hun kind zelf aanvragen bij de gemeente en deze geven de aanvraag dan weer door aan een uitvoerend bedrijf die vervolgens een vervoerder gaat regelen. In de praktijk lopen de wachttijden lopen geregeld op tot 6-8 weken en al die tijd wordt er een plek vrijgehouden in een klas in het speciaal onderwijs en ontvangt de leerling geen onderwijs.

Leerlingen die al wel gebruik kunnen maken van het leerlingenvervoer komen regelmatig te laat aan bij de school of worden thuis al heel vroeg opgehaald om vervolgens erg lang in de bus te zitten. Genoeg reden voor de ChristenUnie om na te vragen hoe dit zit en te werken aan mogelijke oplossingen. De ChristenUnie verwacht op korte termijn reactie van het college.