ChristenUnie Altena ondertekent oproep aan kabinet om de lockdown af te bouwen

Stock foto winkel open
Wijnand
Door Wijnand van der Hoeven op 17 januari 2022 om 11:17

ChristenUnie Altena ondertekent oproep aan kabinet om de lockdown af te bouwen

Afgelopen week was ik voor mijn werk in het centrum van Roermond. Terwijl ik het laatste stukje naar het stadhuis in de binnenstad liep, grepen al die lege winkels me aan. Dat kan toch niet zo blijven? Het heeft ook wat oneerlijks. De bloemist moet dicht, terwijl 50 meter verder de supermarkt wel open mag.

Nu weet ik ook wel dat wij Nederlanders het lastig vinden om ons aan de regels te houden. Ik vind ook niet dat we burgerlijk ongehoorzaam moeten zijn. Ik vind dat we ons boerenverstand en ons verantwoordelijkheidsgevoel moeten gebruiken als er weer winkels en culturele activiteiten open mogen. Daarnaast ben ik er van overtuigd dat de mensen in de regering proberen een integrale afweging maken.

Maar de confrontatie in Roermond was wel een reden waarom wij als ChristenUnie Altena de oproep vanuit de gemeenteraad hebben onderschreven om de lockdown zo snel mogelijk af te bouwen. Daarbij wensen en bidden wij de beslissers, iedereen die direct of indirect geraakt is door corona en de mensen die werkzaam zijn in de zorg kracht en wijsheid toe. En laten we vooral zelf ook om ons heen blijven kijken naar waar wij de helpende hand kunnen bieden.

Labels: ,