Waardevol werk. Verslag werkbezoek bij WAVA/GO!

afbeelding_wavamaandag 22 mei 2017 13:27

WAVA/!GO is de gemeenschappelijke regeling van zes gemeenten (Aalburg, Drimmelen, Geertruidenberg, Oosterhout, Werkendam en Woudrichem) . !GO is het uitvoeringsbedrijf voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Afgelopen week brachten raadsleden van de zes gemeenten een bezoek.

Op woensdag 17 mei waren wij te gast bij !GO om te zien hoe er dagelijks gewerkt wordt met zo’n 700 medewerkers. Ongeveer 1/3 deel van de medewerkers werkt vanuit de locatie in Oosterhout.

Het grootste deel van de medewerkers zijn als groep of individueel actief binnen bedrijven verspreid door Noord-Brabant; van Breda tot aan Den Bosch en van Gorinchem tot in Tilburg. Ook in Meeuwen, Genderen, Veen en Wijk en Aalburg. Zij werken onder andere in de sectoren groenvoorziening, techniek, bouw, horeca, logistiek, schoonmaak en onderwijs.

Werklink

WSP WerkLink is een samenwerkingsverband binnen de 6 genoemde Dongemondgemeenten in de vorm van een servicepunt voor werkgever.

Werklink in samenwerking met WAVA-GO faciliteren en begeleiden mensen naar waardenvol werk. Ook voor de inwoners van Aalburg:

  • met een (Wajong) uitkering (UWV of gemeente)
  • met een WSW indicatie
  • die een beschutte werk omgeving nodig hebben

De ChristenUnie fractie bedankt alle uitvoerende medewerkers en het management voor hun inzet bij waardevol werk. Geweldig om de passie en betrokkenheid te ervaren. Wij zullen ons blijven inzetten voor mogelijkheden van waardevol werk voor alle inwoners van onze gemeente.    

Meer weten?

Meer weten over de toekomstplannen van WAVO/!GO? Klik hier voor het implementatieplan toekomst WAVA/!GO met de titel: ‘Mensenwerk is de basis’.

Vragen?

Vragen, opmerkingen of suggesties over de gemeenschappelijke regeling WAVA/!GO, uitvoeringsbedrijf !GO, werklink of meer in algemene zin waardevol werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Laat het ons weten:

Namens de ChristenUnie fractie

Pieter van Dueren den Hollander

p.vanduerendenhollander@aalburg.nl