ChristenUnie stelt raadsvragen over schrappen bushaltes in Veen

busdonderdag 10 december 2015 13:44

De dienstregeling van Arriva zal per 13 december wijzigen. Een van de veranderingen is het schrappen van 2 bushaltes in Veen. ChristenUnie Aalburg vindt dit een slechte ontwikkeling en heeft vragen gesteld in de raad.

De dienstregeling van Arriva zal per 13 december wijzigen. Een van de veranderingen is het schrappen van 2 bushaltes (Witboomstraat /Vd Loostraat) in Veen. ChristenUnie Aalburg vindt dit een slechte ontwikkeling en heeft vragen gesteld in de raad. Er blijft nu maar 1 halte over (Smitsstraat), die aan de rand van het dorp is gelegen. Verder is Veen het enige dorp zonder Buurtbus. ChristenUnie Aalburg wil graag dat de buurtbus ook Veen aandoet, zeker nu 2 haltes geschrapt zijn. Daarom heeft de Pieter van Dueren den Hollander namens de ChristenUnie vragen gesteld in de raadsvergadering van 8 december. 
Wethouder Bouman antwoordde in de raadsvergadering dat er eerst plannen waren om alle drie de haltes te schrappen en te vervangen door 1 nieuwe halte buiten het dorp. Zij hebben in overleg nog een verkleind rondje in Veen kunnen behouden. Dat was nu het maximaal haalbare. Medio volgend jaar zal de gemeente opnieuw in overleg treden met Arriva. Bouman wijst er verder op dat de invloed van de gemeente klein is op dit dossier. 
ChristenUnie Aalburg blijft het nauwlettend volgen, en blijft zich inzetten voor een goed openbaar vervoer voor de kern Veen en de gemeente Aalburg in het algemeen. 

« Terug