Wat kan Aalburg wel?

Asielzoekers Plein petitie 04122012donderdag 17 september 2015 08:08

Ook in Aalburg gesproken over opvang van Vluchtelingen

Vluchtelingen voor Aalburg

Tijdens de laatste raadsvergadering is ook in Aaburg gesproken over opvang vluchtelingen.
Een inspreker, Progressief Altena en de ChristenUnie hebben gevraagd wat Aalburg kan. De Bijbel is voor ons duidelijk over herbergzaamheid en omzien naar onze naaste in de knel.
wethouder Bouman gaf een duidelijk antwoord over wat we al doen voor statushouders, mensen die een verblijfsvergunning hebben en vanuit AZC's naar reguliere woonruimte moeten. Aalburg voldoet daar aan de norm en vraagt met name om gezinnen met kinderen.
Voor vluchtelingen, zonder formele status niet,en ook is bij de gemeente niet bekend dat er initiatieven zijn. Er komt vanuit de Vereniging Nederlanse Gemeenten wel een brief.
de ChristenUnie heeft zelf ook nagedacht wat mogelijk is, eventueel samen met de buurgemeenten. Uiteindelijk gaan we de winter weer in en hebben voorzieningen wel normale sanitaire voorzieningen nodig . En ons niet bekend of het COA budget heeft om aanpassingen te doen.
* Voor ons zou een tijdelijke voorziening aan de Bol of andere aanlegplek in de gemeente prima bespreekbaar zijn.
* Echte leegstand die direct bruikbaar is kunnen we zo snel niet verzinnen.
Is er leegstand in wijkestijn?
Is het haalbaar om bij zwembad tijdelijke units te zetten en wel gebruik te maken van oude kantine en sanitaire voorzieningen
Kan je wat in de Alburgt?
Zijn er voormalig agrarische gebouwen die snel en eenvoudig getransformeerd kunnen worden. 
Zeker als er bijvoorbeeld in Woudrichem een boot zou komen liggen dan zullen vluchtelingenwerk , kerken en bestaande hulporganisatie zeker aan de slag gaan.
Mochten we een goed idee over het hoofd zien dan horen we dat graag van u.
Fractie ChristenUnie.

« Terug