Aanrijtijden politie vragen om blijvende aandacht

politiedonderdag 20 april 2017 09:26

Hoewel de aanrijtijden vorig jaar verbeterd zijn, blijven er zorgen bij ChristenUnie Aalburg dat de norm nog niet gehaald wordt. De aanrijtijden van de politie vragen daarom ook om blijvende aandacht.

Uit een informatiebrief van gemeente Aalburg blijkt dat de aanrijtijden iets verbeterd zijn in Aalburg, maar dat de norm nog altijd niet gehaald wordt. Het college geeft aan hier begrip voor te hebben, omdat Aalburg landelijk gebied is. Tegelijk geeft het college ook te blijven insteken op betere aanrijtijden. Wat ChristenUnie Aalburg betreft ligt de focus op het laatste; verbetering blijft nodig.

Het is een norm die de politie zichzelf landelijk heeft opgelegd: in 90 procent van de gevallen binnen 15 minuten ter plaatse zijn bij een spoedmelding. In Aalburg is er in 2016 sprake van 69% en in 2015 van 49%.

Wat ChristenUnie Aalburg betreft moet de inzet blijven om de norm te halen. Het gaat immers om spoedmeldingen. De inzet van het politiesteunpunt lijkt al te zorgen voor verbetering en laat zien dat er slimme oplossingen mogelijk zijn om de aanrijtijden te verbeteren. Wij steunen de inzet van de gemeente om de aanrijtijden te verbeteren en zijn graag bereid om mee te denken over oplossingen.

« Terug